Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa z soczewicy i tofu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
soczewica 200 gramów
cebula 2 sztuk
tofu 300 gramów
tahini 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
bazylia 1 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
bulion warzywny 1 kostek
woda 1 litrów

Wykonanie:

Soczewicę gotować przez 1-1/2 godziny w wodzie z "wegetariańską" kostką bulionową, bazylią i pieprzem. Tofu przesmażyć z cebulą na oleju, aż się lekko zrumienią. Rozdrobić tahini z odrobiną wody. Dodać do bulionu z ugotowana soczewicą tofu, cebulę i tahini. Zagotować, wymieszać i zdjąć z ognia. Zupa jest najsmaczniejsza po odgrzaniu następnego dnia.

Uwagi:

Tofu pocięte w kostkę, cebula drobno posiekana, tahini - zmielone ziarno sezamowe


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER