Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zimne nóżki z marynowanymi grzybkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 150
czas(z pieczeniem/smażeniem): 12 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
nóżki wieprzowe 4 sztuk
cebula 2 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
jajka 6 sztuk
czosnek 2 ząbki
grzybki marynowane 12 sztuk
papryka marynowana - ćwiartki 5 sztuk
cząstki cytryny według uznania
rukola według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone nóżki zalać 4 litrami zimnej wody, gotować na małym ogniu, aż mięso będzie łatwo odchodzić od kości - ok. 2 godziny. W połowie gotowania dodać do nóżek oczyszczone warzywa oraz wsypać płaską łyżkę soli. Ostudzone ugotowane mięso oddzielić od skóry i pokroić w paseczki. Przecedzony wywar doprawić do smaku solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Jajka ugotować na twardo. Ostudzone poobierać i przekroić na pół.
Przygotować 12 filiżanek, do każdej wlać po 4 łyżki wywaru i za studzić. Na galarecie ułożyć połówki jajek (żółtkiem do dołu), mięso, posiekana paprykę i grzybki. Zalać wywarem i pozostawić na noc do zastygnięcia. Galaretki wybić na półmisek, udekorować cytryną i rukolą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER