Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Bakłażany faszerowane light

Opis:

Porcja ok. 370 kcal
Doskonała kolacja z czerwonym wytrawnym winem
farsz można przygotować bez dodatku mięsa i bakłażany podać jako dodatek do głównego dania
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bakłażany 500 gramów
wołowina 150 gramów
pieczarki 200 gramów
seler naciowy 50 gramów
cebula 50 gramów
ryż ugotowany 100 gramów
sos pomidorowy 250 gramów
ser feta ligt Mlekovita 40 gramów
pietruszka według uznania
olej z oliwek 10 gramów

Wykonanie:

2 bakłażany średniej wielkości przekroić na pół, wydrążyć - miąższ pokroić w drobna kostkę - wydrążone bakłażany gotować w osolonej wodzie ok. 15-20 min
Farsz: na patelni rozprowadzić 10 gr oleju dodać drobno posiekane pieczarki, seler, cebule i mięso - smażyć aż mięso będzie upieczone dodać sos pomidorowy i 100 gr ugotowanego ryżu
farszem napełnić połówki bakłażana i dodać ser feta pokrojony w kostkę zapiekać w piekarniku ok. 30 min
Posypać drobno posiekana pietruszka

Uwagi:


Sos pomidorowy 250 gram lub koncentrat pomidorowy 100 gram

Wołowina lub filety z piersi kurczaka

Autor: izabelas1

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER