Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Tort owocowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maliny mrożone 300 gramów
blaty biszkoptowe 3 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztuk
twarożek 500 gramów
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
żelatyna 6 łyżek deserowych
śmietana kremówka 700 mililitrów
konfitura malinowa według uznania
konfitura morelowa według uznania

Wykonanie:

Połowę żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić podgrzewając. 300ml schłodzonej śmietany ubić. Osączone brzoskwinie zmiksować z cukrem waniliowym i wymieszać z bita śmietaną, polową zmielonego twarożku i żelatyną.
Na spodzie tortownicy umieścić jeden biszkopt i rozsmarować na nim krem. Przykryć 2 biszkoptem i schłodzić.
Resztę żelatyny namoczyć i rozpuścić. Ubić 200 ml śmietany. Zmiksować maliny, wymieszać z resztą twarożku, cukrem i cukrem waniliowym oraz połączyć z bita śmietaną i żelatyną. Krem rozsmarować na cieście i przykryć ostatnim biszkoptem. Ubić resztę śmietany i posmarować tort. Na wierzchu zrobić obwódki w kształcie jajeczek. Wypełnić je przetartymi konfiturami i ew. udekorować owocami i melisą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER