Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Zupa z pokrzywy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pokrzywa 50 dekagramów
ząbek czosnku 3 sztuk
wywar z włoszczyzny 2 szklanek
mleko 2 szklanek
śmietana 0.5 szklanek
masło roślinne 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
bulion "wegetariański" 1 łyżek stołowych
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Bardzo dokładnie opłukaną pokrzywę sparzyć wrzątkiem na sicie, udusić w maśle wraz z posiekanym czosnkiem, zmiksować, zalać wywarem z włoszczyzny i bulionu oraz mlekiem, zagotować, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i przyprawić. Do każdej porcji włożyć połówkę jaja ugotowanego na twardo.

Uwagi:

Świeżo ucięte wierzchołki młodej pokrzywy zwyczajnej lub pokrzywy żegawki


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kucharka 3333

Data: 2010-06-28

no musze zrobic

Autor: Yogi

Data: 2010-05-20

Na pewno 50 dkg pokrzywy ?

Autor: qwerty

Data: 2009-08-02

Co to za bzdura? Wywar z włoszczyzny profanujesz "bulionem wegetariańskim"? Szkoda słów! Przepis zapowiadał się fantastycznie...ale tylko zapowiadał.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER