Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Aromatyczna babka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
margaryna 1 sztuk
cukier puder 250 gramów
mąka 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
jajka 4 sztuk
kakao 3 łyżek stołowych
skórka z pomarańczy - otarta 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 10 gramów

Wykonanie:

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać kakao i wymieszać, a do drugiej skórkę z pomarańczy. Miękka margarynę utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, sokiem z cytryny i cukrem waniliowym na jednolita puszysta masę. Dodać pianę ubita na sztywno z białek i delikatnie wymieszać. Masę podzielić na połowę. do jednej dodać mąkę z skórka pomarańczową, a do drugiej mąkę z kakao. Do natłuszczonej i obsypanej mąka formy na babkę wlać najpierw jedną, a potem druga masę. Piec 60 minut w 180 stopniach. Przed podaniem obsypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER