Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Ambasador

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
margaryna 1 kostek
cukier 2 szklanek
kakao 3 łyżek stołowych
woda 1/2 szklanek
mąka 2 szklanek
jajka 4 gramów
proszek do pieczenia 1 gramów
bakalie 1 porcja

Wykonanie:

Margarynę + cukier + kakao + wodę rozpuszczamy podgrzewając, ale nie gotując. Następnie studzimy płyn i dodajemy mąkę, żółtka i białka ubite na pianę i bakalie. Ciasto wykładamy do formy i pieczemy około 50 min. w temp. 180 stopni (próba patyczkiem).

Uwagi:

Bakalii można dodać całą paczkę, ja tak robię

Autor: paula22

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Amaris

Data: 2010-05-02

Skąś znam ten przepis. Ciasto jest podobne do traducyjnego murzynka ale o wiele lepsze!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER