Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Tajskie curry z cukinią

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z kurczaka 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
limonka 1 sztuk
broszek mrożony 100 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
pasta curry zielona 2 łyżek deserowych
mleko kokosowe 400 mililitrów
listki kolendry 0,5 szklanek

Wykonanie:

Umyta cukinie przekroić w poprzek na pół i pokroić na plastry. Gorącą wodą opłukać groszek i pozostawić do rozmrożenia. Filety pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie 0k. 4 minuty. Dodać pastę curry, wymieszać i wrzucić na patelnie cukinie oraz groszek. Mieszając, podsmażać 2 minuty i wlać mleko kokosowe. Dusić 10 minut na małym ogniu. doprawić sokiem z limonki oraz kolendrą.

Uwagi:

Do potrawy można też wykorzystać pędy bambusa lub marchewkę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER