Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Zupa z kalarepki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kalarepa 30 dekagramów
fasola szparagowa 10 dekagramów
cebula 1 sztuk
ser żółty 5 dekagramów
sól według uznania
koperek według uznania

Wykonanie:

Kalarepkę umyć, obrać, pokrajać w kostkę. Fasolkę szparagową umyć, oczyścić z włókien, pokrajać na kawałki; cebulę obrać, opłukać. Warzywa zalać 1 litrem wrzącej wody, ugotować do miękkości, dodając sól po 10 minutach gotowania. Do gotowej zupy dodać żółty ser utarty na wiórki, zamieszać. Podawać posypaną koperkiem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER