Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Fasola w muszelkach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron duze muszelki 0,5 sztuk
ocet winny 50 mililitrów
olej 0,5 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
fasola czerwona 100 gramów
fasola zielona (mubg) 100 gramów
fasola czatna 100 gramów

Wykonanie:

Marynata: ocet wymieszać z olejem, skórką otarta z cytryny, sokiem cytrynowym, roztartym czosnkiem, pieprzem oraz solą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Fasolę (każdy rodzaj osobno) namoczyć i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić je, polać marynatą i odstawić na 30 minut.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Muszelki napełnić kolorową mieszanką fasoli i ułożyć fantazyjnie na półmisku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER