Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Zupa z grzybów suszonych

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 5 sztuk
grzyby suszone według uznania
śmietana kwaśna 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
jajko 4 sztuk
sól według uznania
koperek według uznania
kminek według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, pokroić w kostką i ugotować razem z grzybami (uprzednio moczonymi kilka godzin w mleku) i kminkiem w osolonej wodzie. Do zupy dodać rozmieszaną ze śmietaną mąkę i krótko gotować. Na koniec posypać koperkiem i do każdej porcji podać jajko ugotowane na twardo.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER