Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Zupa z fasoli z kiszoną kapustą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 150 gramów
włoszczyzna 200 gramów
kapusta kiszona 400 gramów
woda 1 litrów
pomidor 3 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka ostra 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
śmietana kwaśna 0.5 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Włoszczyznę i kapuste pokroić na kawałki, zalać wrzącą wodą i gotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, paprykę opiec, zdjąć skórkę i wraz z fasolką pokroić na małe kawałki. Dodać do kapusty i gotować do miękkości. Przed końcem gotowania dodać pokrojoną ostrą paprykę, a po ostygnięciu śmietanę lub jogurt i posypać natką.

Uwagi:

Kwaśna śmietana lub jogurt


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER