Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zupa z dyni

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
dynia cukrowa żółta 75 dekagramów
cebula 4 sztuk
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
bulion "wegetariański" 3 szklanek
śmietana 1 szklanek
mąka 3 łyżek stołowych
papryka 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka paryska według uznania

Wykonanie:

Miąższ dyni pokroić w dużą kostkę (pestki usunąć). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dynię i cebulę włożyć do wysokiego garnka, zalać rosołem, dodać sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu 30 minut, przetrzeć przez sitko, zagęścić śmietaną rozmieszaną z mąką i jeszcze raz zagotować. Przyprawić papryką i ewentualnie dosolić.

Uwagi:

Bułka paryska kromki


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kayacz

Data: 2009-01-07

szybko i smacznie POLECAM

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER