Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zupa z pieczonych pomidorów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
buraczek ćwiklowy 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
tymianek 3 gałązki
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielske 2 ziarna
bulion wolowy 2,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony czosnek pokroić na plasterki. Umyte pomidory przekroić na pół, włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać czosnkiem i polać oliwą. Piec 25 minut w 180 stopniach. Oczyszczonego buraka pokroić na paski. Oczyszczona, drobno pokrojona cebule podsmażyć w rondlu na pozostałej oliwie, dodać kawałki buraka. Zalać warzywa bulionem, dodać ziele oraz listek i gotować na wolnym ogniu. Upieczone pomidory obrać , dodać do zupy razem z czosnkiem i sokiem, który powstał podczas pieczenia. Wrzucić 3 gałązki tymianku i gotować 25 minut. Doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem.

Uwagi:

Świeży tymianek można zastąpić łyżeczką suszonego.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER