Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krem z groszku z estragonem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
groszek mrożony 400 gramów
cebula 1 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
bulion drobiowy 1,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, drobno posiekaną cebulę podsmażyć, w rondlu, na maśle z olejem, wrzucić zamrożony groszek. Wlać bulion, dodać estragon oraz szczyptę soli i gotować 10 minut. Zupę dobrze zmiksować i doprawić do smaku, a przed podaniem podgrzać. Można podawać z grzankami.

Uwagi:

Zupę można zaprawić śmietaną. Najlepiej dodać ją podczas miksowania albo podać z posiekanym szczypiorkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER