Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Wołowina po meksykańsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
mieszanka warzyw meksykańskich 450 gramów
bulion warzywny 400 mililitrów
masło 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
keczup 2 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowych
pieprz Cayenne 1 szczypta
kminek mielony 0,5 łyżek deserowych
oregano 0,5 łyżek deserowych
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić na kawałki i oprószyć solą oraz pieprzem. Oczyszczony czosnek i papryczkę drobno posiekać. Na rozgrzanym w garnku maśle i oleju usmażyć mięso, dodać czosnek oraz chili, wlać bulion (może być z kostki) i gotować do miękkości - ok. 50 minut.
Sos: rozprowadzić keczup 4 łyżkami wody, dodać przyprawy i wymieszać.
Sos wlać do mięsa, dodać mrożone warzywa i gotować 8 minut, aż warzywa rozmrożą się i podgrzeją. Podawać z pieczywem lub ryżem.

Uwagi:

Mieszanka warzyw meksykańskich: fasola czerwona, kukurydza, papryka, fasola szparagowa.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER