Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Kapusta do sałatek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biala 6 sztuk
marchewka 1 kilogramów
buraki 1 kilogramów
czosnek 3,5 sztuk
papryczka chili według uznania
papryka czerwona 2 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte małe główki kapusty podzielić na 4-6 części (głąba nie usuwać) i ułożyć na dnie dużego rondla. Oczyszczona marchewkę i buraczki pokroić w paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczone kilka sztuk chili oraz papryki pokroić w słomkę. Warzywa dodać do kapusty. Wrzucić też oczyszczone ząbki czosnku. Całość zalać zimna wodą z solą(1 czubata łyżka soli na litr wody), mocno przycisnąć pokrywką o średnicy mniejszej niż średnica rondla i wstawić naczynie do lodówki. Po 3-5 dniach kapusta jest gotowa.
Przed podaniem wystarczy kapustę doprawić wg uznania i podawać jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lelok

Data: 2010-04-20

Ale, ale... to jest "kapusta do salatek", czy surowka z kapusty? Przepis fajny, jednak dla mnie to juz gotowa surowka. Moze sie myle. Wypraktykuje ;-)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER