Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Chłodnik pomidorowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko zsiadłe 1 litrów
pomidory 4 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
keczup 3,5 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobna kosteczkę. Opłukany szczypiorek, trochę odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Ugotowane na twardo jajka, ostudzić, obrać i pokroić na cząstki. Mleko zsiadłe roztrzepać z keczupem. Włożyć pomidory i szczypiorek. Mieszając, doprawić pieprzem, sola oraz cukrem. Rozlać do 4 miseczek. Do każdej porcji włożyć cząstki jajka i udekorować odłożonym szczypiorkiem. Podawać z ziemniakami ze skwarkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER