Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Barszcz ukraiński II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraczki 4 sztuk
fasola perłowa 100 gramów
ziemniaki 3 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
pomidory 4 sztuk
bulion warzywny 1 kostek
sok z cytryny 0,5 sztuk
czosnek 4 ząbki
śmietana 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
pieprz 3 ziarna
ziele angielskie 3 ziarna
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone wszystkie warzywa korzenne pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Kostkę bulionu rozpuścić w 1,2 l wrzącej wody, zalać warzywa i gotować 30 minut. Fasole ugotować osobno i dodać do zupy. Obrane pomidory przetrzeć przez sito i dodać do zupy, zagotować. Zupę doprawić rozdrobnionym czosnkiem, sokiem z cytryny i śmietaną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER