Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Bigos

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
kiełbasa jałowcowa 200 gramów
resztki pieczeni według uznania
grzyby suszone 100 gramów
smalec według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, namoczone wcześniej grzyby ugotować w osolonej wodzie, odcedzić (wywar zachować). Posiekać kapustę, zalać wodą i ugotować do miękkości. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki, obsmażyć na smalcu i dodać do kapusty razem z pokrojonymi w paski grzybami i wywarem grzybowym. Kiełbasę pokroić w paseczki, a resztki pieczeni w kostkę i tez dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze trochę razem po smażyć, od czasu do czasu mieszając. Bigos jest najlepszy po 2 dniach od przygotowania.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER