Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zupa cebulowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
rosół wołowo-drobiowy 1 litrów
sherry wytrawne 0,5 szklanek
brandy 1 łyżek deserowych
sos worcestershire 1 łyżek deserowych
ser gruyere 4 plastry
bagietka 1 sztuk

Wykonanie:

W garnku rozpuścić masło, dodać cukier i cebulę pokrojoną w piórka. Mieszając, smażyć, aż cebula będzie złotobrązowa. Wlać rosół i sherry. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, 30 minut. Doprawić brandy i sosem.
Z bułki zrobić grzanki. W piekarniku zrumienić na złoty kolor kromki grubości centymetra. Zupę rozlać do 4 żaroodpornych bulionówek, na wierzchu położyć grzankę, a na grzance plasterek sera. Bulionówki wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać zupę 10 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER