Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z porów

Opis:

Sałatkę używamy do kanapek zamiast masła. (kanapki do pracy).
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
por 1 sztuk
ser żółty 20 dekagramów
majonez według uznania

Wykonanie:

Porę tylko białą cześć przeciąć wzdłuż i drobno pokroić (\\\\\\\"na kluseczki\\\\\\\")
Ser żółty zetrzeć na tarce - grube oczka.
Dodać majonez, wymieszać.

Uwagi:

Proporcje według własnego uznania.
Daję objętościowo taką samą ilość pory i startego sera. Sałatkę można zrobić bardziej serową lub porową.Ser daję gouda ale może być inny. Nie może być zbyt miękki, lepsze są twarde sery.
Niezbyt dużą zieloną część pory też kroję.

Autor: st.siedlak

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER