Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Cielęcina w sosie tuńczykowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
natka pietruszki według uznania
czosnek 4 ząbki
pieprz biały według uznania
sok z cytryny 0,5 sztuk
majonez 0,5 szklanek
kapary marynowane 1 łyżek stołowych
anchois 1 puszka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
polędwiczka cielęca 1 sztuk

Wykonanie:

Sos: zmiksować na gładki sos tuńczyka, połowę anchois (przepłukanych przegotowaną wodą), majonez, połowę kaparów, sok z połowy cytryny, oczyszczony czosnek i odrobinę pieprzu.
Cielęcinę pokroić w cienkie ukośne plastry i ułożyć na półmisku posmarowanym sosem. Polać resztą sosu i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekorować natką pietruszki, pozostałymi kaparami i anchois.

Uwagi:

Polędwiczkę cielęcą można zastąpić tzw. górką cielęcą.


Polędwiczka cielęca smażona lub pieczona.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER