Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki z rozmarynem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
oliwa 0,5 szklanek
czosnek według uznania
rozmaryn 1 gałązki
sól gruba morska według uznania

Wykonanie:

Dobrze wyszorować ziemniaki, nie obierać, ale wyciąć oczka i niedoskonałości. pokroić wzdłuż na ósemki. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę, wrzucić ziemniaki i oczyszczone kilka ząbków czosnku, zamieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni. Od czasu do czasu mieszać. Gdy ziemniaki będą już prawie gotowe, posypać rozmarynem i solą.

Uwagi:

W podobny sposób można przygotować ziemniaki z kminkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER