Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Gulasz z makaronem i warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
makaron muszelki 250 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
kalafior mrożony 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
koperek 0,5 pęczek
mąka 2 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę, oprószyć mąka i pieprzem. Oczyszczona cebule posiekać. W rondlu podgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na nim cebulę oraz mięso. Wlać bulion i gotować 30 minut. dodać pokrojona w paski włoszczyznę, wsypać kalafior i gotować 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować ,aż będą miękkie.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do garnka z gulaszem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER