Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Błyskawiczne minestrone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewka 3 sztuk
cukinia 1 sztuk
fasola Jaś 200 gramów
bulion warzywny 1,5 litrów
kapusta włoska według uznania
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
makaron krótkie rurki 200 gramów
pesto 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną fasolę wieczorem namoczyć i pozostawić na noc. Rano ugotować do miękkości. Oczyszczone marchewki i cukinię pokroić w plasterki. Warzywa w rondlu zalać gorącym bulionem i gotować 13 minut. Opłukane kilka ilości kapusty podzielić na drobne kawałki i dodać do zupy razem z koncentratem i ugotowana fasolą. Makaron gotować w osolonej wodzie 10 minut. Odcedzić i wrzucić do zupy. Całość gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić do smaku i podawać z pesto.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER