Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Pieczone banany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
banany 6 sztuk
cukier brązowy 5 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
herbatniki 12 sztuk
orzechy laskowe 3 łyżek stołowych
orzechy arachidowe 1 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Obrane banany pokroić na połówki i każdą przekroić wzdłuż. Skropić sokiem z cytryny i równomiernie posypać cukrem wymieszanym z mielona gałka. Połamane herbatniki w woreczku foliowym rozkruszyć wałkiem lub tłuczkiem. Masło stopić, dodać pokruszone herbatniki oraz posiekane orzechy laskowe i arachidowe, wymieszać. Kilka minut razem podgrzewać. Kawałki bananów ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, posmarować mieszanką maślano-orzechową. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Aeo

Data: 2010-01-24

Dobre było

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER